Vysoký vrch (Súľovské vrchy)

Nadmorská výška: 766,0m.

Poloha: Juhovýchodná časť geomorfologického celku Súľovské vrchy, podcelok Súľovské skaly.

Katastrálne územie: Bodiná, Veľká Čierna.

Opis: Zalesnený vrch leží na hranici katastrov obcí Bodiná a Veľká Čierna. Sú z neho obmedzené výhľady. V prípade priaznivého počasia je z niekoľkých miest vidieť najbližšie Súľovské vrchy na severe, ďalej Strážovské vrchy na juhu s vrchom Strážov (1.213,3m), Lúčanskú Fatru na východe s vrchom Kľak (1.351,6m), ako aj Javorníky na severozápade a Biele Karpaty na západe. Na vrchole je osadený vysoký kovový kríž, schránka s vrcholovou knihou a je tu umiestnená lavička na oddych.

Prístup: Na vrchol nevedie značený turistický chodník. Výstup je možný po trase Lesného chodníka Vysoký vrch z obce Bodiná (vzdialenosť z obce 3km, čas výstupu 1 hodina 30 minút), alebo po neznačenom chodníku po hrebeni zo sedla Marek, cez ktoré vedie žltý miestny chodník Memoriál Luisa Crossa (vzdialenosť zo sedla 1,8km, čas výstupu 50 minút).