Vrcholová vyhliadka Bosmany v Kostolci

Výstupový chodník na vrcholovú vyhliadku na Bosmanoch nad obcou Kostolec bol otvorený v roku 2006. V období od 31.7. do 31.12. je na chodníku povolená pešia turistika. Začína v sedielku pod Bosmanmi odbočením z Náučného chodníka Manínska tiesňava a končí na vrchole brala Bosmany. Z vyhliadky sú nádherné výhľady na okolie s dominujúcimi Manínskou tiesňavou a Kostoleckou tiesňavou ponad obec Kostolec. Najrýchlejšie sa k nástupnému bodu dá dostať z obce Kostolec. Z hrebeňa nad obcou treba pokračovať stúpaním po trase Náučného chodníka Manínska tiesňava severovýchodným smerom. Po dosiahnutí malého sedielka za Bosmanmi narazíte na informačnú tabuľu s informáciami o vrcholovej vyhliadke. Chodník je značený miestnym zeleným značením, vedie lesom po vyšľapanom chodníku cez kamene, ktoré môžu byť za mokra šmykľavé. Vyhliadka je sčasti odlesnená, pokrytá skalami, menšími trávami, kriakmi a zakrpatenými drevinami. Možný je pohyb po úzkom skalnatom prahu, ale výhľady sú aj spoza neho. Návrat je tou istou trasou.