Náučný chodník zdravia Tri skaly – Dohňany

Východisko: Centrum obce Dohňany.

D3. Česko-slovenský pohyblivý betlehem v Hornom Lidči.

D4. Rozhľadne na Javorníkoch.

D5. Náučné chodníky v Hornolidečsku II.

D6. Historické mlyny – Dujkov a Mikulůvka.

Popis: Chodník prechádza najsevernejšou časťou Bielych Karpát a nachádza sa juhozápadne od obce Dohňany. Vedie k trom skalným útvarom a vystupuje k rozhľadni na Tlstej hore. Dá sa prejsť v dvoch variantoch: tu opísaný zelený variant, alebo žltý variant (Z obce Dohňany cez Boboviská k Zubáckemu krížu). Z východiska s úvodnými infotabuľami č.1 chodník pokračuje cez most ponad Bielu vodu západným smerom. Po 400m prichádza na rázcestie. Pokračuje vpravo a po približne 1,5km prichádza pod Lazovskú skalu, na ktorú sa dá vystúpiť. Nachádza sa tu infotabuľa č.2 a po ceste doplnkové infotabule č. 2 a 3. Pokračuje stúpaním lesom a po približne 1km prichádza k Čertovej skale, pričom prechádza okolo doplnkovej infotabule č.4. Na skale sa nachádza infotabuľa č.3. Tu je možné okolo skaly naviac absolvovať 400m dlhý skalný okruh, z ktorého ju možno vidieť v celej kráse. Chodník ďalej pokračuje 500m stúpaním na hrebeň k Zubáckemu krížu, tu odbočuje prudko vľavo a po hrebeni po 1km prichádza k rozhľadni na Tlstej hore. Tu sa nachádza infotabuľa č.4 a doplnková infotabuľa č.5. Od rozhľadne už väčšinou klesá, najskôr 2km na vrch Dlhá lúka (581,1m), kde je možné pokračovať približne 900m po žltom miestnom značení do sedla Keblie a odtiaľ po modrom turistickom chodníku (2692) vľavo do Púchova alebo vpravo do Dolnej Breznice. Spod Dlhej lúky (581,1m) náučný chodník zatáča vľavo a klesá približne 2km k tretej skale, skale Vieska, ku ktorej treba kúsok odbočiť, a pri ktorej sa nachádza infotabuľa č.5. Od nej už iba klesá približne 2km späť do obce Dohňany, na svoj začiatok.