Rozhľadňa Stratenec – Papradno

Poloha: Nachádza sa na vrchu Stratenec (1.055,0m) na hlavnom hrebeni Javorníkov v katastri obce Papradno.

Nadmorská výška: 1.055m.

Rok výstavby: 2008.

Opis: Rozhľadňa je najvyššie položenou vyhliadkovou vežou v Javorníkoch. Vrch Stratenec (1.055,0m) je výhľadový vrch s pamätníkom 2.svetovej vojny. Veža má výšku 8m a vyhliadková plošina je vo výške 5m. Na vrcholovú plošinu treba zdolať 22 drevených schodíkov. Strmé schodisko je raz zalomené a je bez zábradlia. Veža je zastrešená ihlanovou strechou, v súčasnosti pokrytou plechovou krytinou. Výhľady sú čiastočne obmedzené, najmä z juhu rozhľadňu stromy už prerástli. Rozhľadňa prešla rekonštrukciou. Nachádza sa pri nej prístrešok kde si možno oddýchnuť, informačná tabuľa a mapa.

Prístup: Cez vrch vedie červený turistický chodník (0842) a Náučná stezka Javorníky. K rozhľadni sa dá najrýchlejšie dostať z obce Papradno, miestnej časti Podjavorník po žltom turistickom chodníku (8586).