Včelársky skanzen v Čelkovej Lehote

Včelársky skanzen – včelie kráľovstvo vybudoval Alexander Čelko. Nachádza sa tu 7 figurálnych drevených úľov, väčšinou z lipového dreva, s krásne namaľovanými sochami z rúk šikovných rezbárov z okolia. Úle znázorňujú väčšinou historické postavy (svätý Ambróz, Štefan Závodník, alebo pápež Ján Pavol II.). Celkom prvou sochou bol medveď. V kráľovstve sa nachádza aj veľký úľ znázorňujúci lurdskú Kaplnku Panny Márie. Nechýbajú tu ani klasické úle s vlajkami štátov. Dnes sa o úle a okolie stará syn Igor s manželkou. Skanzen sa síce nachádza na súkromnom pozemku, ale vstup je pre záujemcov povolený. Dokonca je tu možnosť si pri stole oddýchnuť alebo občerstviť sa. Včelársky skanzen sa nachádza v svahu napravo od cesty z Domaniže. Treba k nemu odbočiť pri obecnom úrade a dať sa za ním doľava a na konci spevnenej cesty doprava do mierneho stúpania medzi stromy, kde sa včelie kráľovstvo ukrýva.