Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie v Domanižskej Lehote – Domaniža

Rímskokatolícka kaplnka Sedembolestnej Panny Márie stojí v stráni na pravej strane hlavnej cesty z Domaniže do Pružiny pred osadou Domanižská Lehota. Je to prízemná stavba s trojicou okien na bočných fasádach a segmentovým záverom. Je prekrytá sedlovou strechou a nad vchodom je umiestnená vežička s ihlanovou strechou, pod ktorou sa nachádza zvon. V jednoduchom interiéri sa po bokoch pod oknami nachádzajú lavice na sedenie. Drevenému oltáru, ktorý osvetlujú dve okná s vitrážami v tvare kríža, dominuje obraz Panny Márie s Ježišom Kristom. Ku vchodu kaplnky vedie niekoľko betónových schodov. Pod kaplnkou sa vpravo pri ceste nachádza ešte murovaná božia muka prekrytá ihlanovou strechou, v ktorej oblúkovom výklenku sa nachádza kríž s Ježišom Kristom.