Kalvária v Mojtíne

Kalvária v Mojtíne

Kalvária bola vybudovaná v roku 2001. Má 15 zastavení, ktoré majú jednoduchý obdĺžnikový tvar a zhora sú chránené symbolickou sedlovou strieškou. Zhotovené sú z betónu. Na každom zastavení je umiestnený drevený reliéf a nad ním číslo zastavenia. Na poslednom 15.zastavení je znázornený výjav Vzkriesenia. Zastavenia sú umiestnené blízko seba a preto cesta kalváriou nie je náročná. V jej polovici sa nachádza lurdská jaskyňa Panny Márie a prístrešok pre pútnikov. Kaplnka je kamenná stavba s vysunutou strieškou a niekoľkými ďakovnými mramorovými doskami. Vo výklenku je umiestnená socha Panny Márie. V hornej časti kalvárie je Boží hrob s postavou Ježiša Krista. Na jej vrchole stojí kaplnka Božského Srdca Ježišovho. Návršie s kalváriou sa nachádza priamo v obci Mojtín, blízko obecného úradu v parku svätého Vincenta de Paul.