Prepojenie náučných chodníkov SR a ČR

Projekt, ktorý prepája náučné chodníky v Púchovskej doline na Slovensku a na Hornolidečsku v Českej republike. Centrom týchto dvoch oblastí sú dve rozhľadne. Na území Slovenska ide o rozhľadňu na Tlstej hore v katastri obce Dohňany. Ďalšou súčasťou je trasa Náučného chodníka zdravia Tri skaly, ktorý na túto rozhľadňu vedie a Náučného chodníka Mesteckým chotárom v obci Mestečko. Informačné tabuľe o projekte a o jednotlivých obciach sa nachádzajú v obciach Lazy pod Makytou, Lúky, Lysá pod Makytou a Záriečie. Na území Českej republiky ide o rozhľadňu Vartovna (37m) v katastri obce Seninka. Súčasťou tejto časti je niekoľko náučných chodníkov (35km) v okolí tejto rozhľadne. Sú to Naučná stezka Vařákovy paseky I a II (z obce Horní Lideč do obce Pozděchov), Naučná stezka Chodníček k rozhledně (z obce Pozděchov k rozhľadni Vartovna), Naučná stezka Prlovským lesom (okolím obce Prlov), Naučná stezka Portášská (z obce Jasenná k rozhľadni Vartovna), Naučná stezka Kobzáňův chodník (z obce Liptál k rozhľadni Vartovna) a Naučná stezka Jiříčkův mlýn (z obce Leskovec k rozhľadni Vartovna). Projekt podporuje ako mototuristiku, tak aj pešiu turistiku v týchto oblastiach.