Mariánsky stĺp v Čachticiach

Národná kultúrna pamiatka Socha na stĺpe vyhlásená v roku 1963. Barokový mariánsky stĺp so sochou nepoškvrnenej Panny Márie (Panna Mária-Immaculata) z obdobia 1739-1742 je vzácnou pamiatkou. Nachádza sa na Malinovského ulici na námestí v parku v strede obce. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Podstavec. Originál barokového hranolového štvorbokého podstavca z rokov 1739-1742. Upravovaný bol v rokoch 2003-2008. Na čelnej strane je text: Ku cti hviezdami zdobenej Panny a Matky venujú veriaci za 9 rokov 30 ráz postihnutí.

Kópia stĺpa. Kópia barokového stĺpa na podstavci je kópia vytvorená v rokoch 2003-2008.

Socha. Originál barokovej sochy nepoškvrnenej Panny Márie (Panna Mária-Immaculata) sa nachádza v budove obecného úradu. Socha pochádza z rokov 1739-1742, upravovaná bola v rokoch 2003-2008.

Kópia sochy. Kópia barokovej sochy nepoškvrnenej Panny Márie (Panna Mária-Immaculata) bola vytvorená v rokoch 2003-2008 a nachádza sa pri budove obecného úradu.