Medvedia skala – Pružina

Severne pod vrchom Strážov (1.213,3m), v blízkosti Strážovských vodopádov, sa nachádza vyhliadkové miesto, z ktorého sú pekné výhľady na okolitú prírodu. Je to exponované skalné bralo s polkruhovým výhľadom do doliny Strážovského potoka. Na skale, len pár metrov od vyhliadky, chátra stará turistická útulňa, ktorú využívali v časoch socializmu poľovníci z NDR, ktorí sem chodili poľovať na medvede. Ako návnada im vraj slúžil starý kôň, ktorého do týchto končín dovliekli. Útulňu je možné využiť aj v súčasnosti na núdzový nocľah. V okolí skaly možno obdivovať rôzne zaujímavé skalné útvary (steny, dutiny, bralá a podobne). Medvedia skala sa nachádza naľavo od žltého turistického chodníka (8592) stúpajúcom od Červíkovej chaty na lúku pod Strážovom.