Medvedia skala – Horná Mariková

Zaujímavá skala ukrytá v lesoch Javorníkov južne od miestnej časti Stolečné. Východne od skaly sa nachádza osada Medvedinec. Kto vie, či sa skala nemá skôr volať Medvedinská. Pretože je obklopená lesom, sú z nej iba obmedzené výhľady. Popod skalu prechádza modrý turistický chodník (2693) z Púchova, miestnej časti Nosice na chatu Portáš. Práve popod Medvediu skalu chodník vytvára poloblúk, ktorý vrch Kopšovec (886,0) obchádza z východnej strany. Skalný útvar Medvedia skala sa nachádza na východnom svahu vrchu Kopšovec (886,0m) v katastri Hornej Marikovej. Najľahší výstup na Medvediu skalu je z cesty vedúcej z miestnej časti Vlkov do miestnej časti Stolečné. Južne od miestnej časti Stolečné je rázcestie cyklotrás, na ktorom je treba dať sa južným smerom po zelenej cyklotrase (5326) a v jej prvom prudkom ohybe približne 730m od rázcestia treba pokračovať doprava zvážnicou hore. Približne po 300m stúpania prídeme na modrý turistický chodník (2693). Ak sa vydáte po tomto chodníku doľava, o chvíľu po pravej strane začne z lesa vystupovať Medvedia skala. Na ňu je to potom už iba kúsok.