Mariánsky stĺp v Tužine

Národná kultúrna pamiatka Socha na stĺpe vyhlásená v roku 1963. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Stĺp s architektúrou. Originál neskorobarokového valcového stĺpu s podstavcom z roku 1749. Upravovaný bol v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa pred kostolom.

Socha I. Originál neskorobarokovej sochy nepoškvrnenej Panny Márie (Panna Mária-Immaculata) z roku 1749. Upravovaná bola v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa v lodi kostola.

Socha II. Originál neskorobarokovej sochy svätého Jozefa s dieťaťom z roku 1749. Upravovaná bola v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa v lodi kostola.

Socha III. Originál neskorobarokovej sochy svätého Jána Nepomuckého z roku 1749. Upravovaná bola v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa v lodi kostola.

Socha IV. Originál neskorobarokovej sochy svätej Barbory z roku 1749. Upravovaná bola v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa v lodi kostola.

Fragment sochy I. Fragment originálu neskorobarokovej sochy južného anjela z roku 1749. Upravovaný bol v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa v kostole.

Fragment sochy II. Fragment originálu neskorobarokovej sochy západného anjela z roku 1749. Upravovaný bol v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa v kostole.

Fragment sochy III. Fragment originálu neskorobarokovej sochy severného anjela z roku 1749. Upravovaný bol v rokoch 1930 a 1997-1999. Nachádza sa v kostole.

Kópia sochy I. Kópia neskorobarokovej sochy nepoškvrnenej Panny Márie (Panna Mária-Immaculata) z rokov 1997-1999. Nachádza sa na vrchole kompozície.

Kópia sochy II. Kópia neskorobarokovej sochy svätého Jozefa s dieťaťom z rokov 1997-1999. Nachádza sa na podstavci.

Kópia sochy III. Kópia neskorobarokovej sochy svätého Jána Nepomuckého z rokov 1997-1999. Nachádza sa na podstavci.

Kópia sochy IV. Kópia neskorobarokovej sochy svätej Barbory z rokov 1997-1999. Nachádza sa na podstavci.

Kópia sochy V. Kópia neskorobarokovej sochy južného anjela z rokov 1997-1999.

Kópia sochy VI. Kópia neskorobarokovej sochy západného anjela z rokov 1997-1999.