Kostol Panny Márie Fatimskej v Nimnici

Za pôsobenia farára Viktora Kallaya v Púchove bola v Nimnici postavená kaplnka, ktorú od vypracovania projektu v roku 1941 postavili za rok a pol. Kapacita kaplnky bola 40 miest. Bohoslužby sa v nej slúžili iba raz za rok, na sviatok Zoslania Ducha Svätého. V 90.rokoch 20.storočia nahradil kaplnku moderný kostol Panny Márie Fatimskej s kňazským domom. Základný kameň posvätil pápež Ján Pavol II. v roku 1990 počas svojej návštevy Slovenska. Poschodová stavba s vežičkou má okrem priestorov kostola tri izby a spoločenskú miestnosť. Symbolom kostola je socha Panny Márie Fatimskej, ktorú dopĺňa kríž Krista Kráľa zhotovený rezbárom Jaroslavom Rosinom z Púchova, mestskej časti Nosice. Krížová cesta v interiéri je z vypaľovanej keramiky prilepenej na drevených doštičkách. Kaplnka sa nachádza v strede obce Nimnica, na odbočke k obecnému úradu.