Kaplnka Panny Márie Snežnej v Podskalí

Baroková kaplnka Panny Márie Snežnej bola postavená v roku 1740 na znak vďaky za odvrátenie moru. Prístavbou väčšej lode bola rozšírená v rokoch 1870-1872. Ďalšie úpravy stavby prebehli v rokoch 1929, 1953, 1997 a 2010. Jednoloďový malý sakrálny priestor s polkruhovým uzáverom presbytéria a strešnou vežičkou. Fasády sú členené lizénovým rámovaním. Vežička je zakončená ihlanovou strechou. V interiéri sa nachádza kolorovaná baroková socha Panny Márie z 2.polovice 18.storočia. Interiér kaplnky je vymaľovaný maliarom Viktorom Drevenákom z Považskej Bystrice. Pred kaplnkou rástli vzácne lipy malolisté, jedna z nich mala obvod kmeňa 375cm a vek viac ako 200 rokov, v pozadí ešte rastie mohutný dub. Lipy pri kaplnke boli zrezané. Kaplnka sa nachádza priamo pod masívom Podskalského Roháča v sedle južne od neho v lokalite Na Vápenici.