Červenokamenské bralo – Červený Kameň

Ostrý skalný hrebeň so skalnou ihlou a mohutným skalným múrom vytvára z diaľky viditeľnú pôsobivú krajinnú scenériu. Je súčasťou PR Červenokamenské bradlo. Celému priestoru dominuje mohutný približne 45m vysoký vápencový monolit. V jeho stenách sa nachádza množstvo miestami dobre viditeľných skamenelín. Podľa povesti sa skala raz za rok otvára a umožňuje odvážlivcom vstúpiť do jej tajomných útrob. Pod bralom sa v umelo vytvorenom otvore nachádza socha Panny Márie a táto lurdská jaskyňa je záverom miestnej kalvárie. Okolo výrazného brala prechádza Náučný chodník okolo Červenokamenského brala. Bralo sa nachádza priamo nad obcou Červený Kameň a je pre obec také typické, že sa dostalo i do jej erbu.