Zvonica v Horovciach

Súčasná zvonica je v poradí už tretia zvonica v obci. V rokoch 1929-1930 bola na pôvodnom mieste postavená drevená zvonica. Namiesto nej bola v roku 1967 postavená murovaná zvonica, ktorá neskôr bola presunutá o niekoľko metrov na súčasné miesto, pretože na pôvodnom mieste zasahovala do cesty. Čas jej výstavby bol iba 2 mesiace, pričom možno to sa podpísalo pod to, že zvonica sa nakláňa. Ďalším dôvodom nakláňania môže byť, že v miestach kde stojí boli v minulosti bažiny. Vo výške 2,5m je odklon 6-7cm. Je to dvojpodlažná stavba so štvorcovým pôdorysom a ihlanovou strechou, pokrytou plechovou krytinou. Na poschodí sú štyri oblúkové okná, ktorými sa šíri zvuk zvona. V interiéri zvonice sa nachádza kaplnka Najsvätejšieho Srdca Ježišovho. Stojí vedľa hlavnej cesty v centre obce Horovce.