Roľnícky dvor Podbiel 113, 114

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1963. Nachádza sa v lokalite Bobrova raľa Podbiel 113, 114 v Pamiatkovej rezervácii ľudového staviteľstva. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Ľudový dom. Zrubový ľudový dvojdom z roku 1842. Prízemná stavba so sedempriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom.

Hospodárska stavba. Zrubová prízemná hospodárska stavba (maštale, mlatoviská, ovčín) z polovice 19.storočia. Upravovaná bola v 70.rokoch 20.storočia. Prízemná stavba s päťpriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Za pamiatkový objekt bola vyhlásená v roku 2011.

Stodola. Zrubová stodola (humno) z polovice 19.storočia. Prízemná stavba s dvojpriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Za pamiatkový objekt bola vyhlásená v roku 2011.