Pamätník padlým v 1.svetovej vojne v Zliechove

Na pamätníku padlým v 1.svetovej vojne je nápis: „Na pamiatku padlým hrdinom, ktorí sa obetovali vo svetovej vojne a nedočkali sa sladkej slobody“. Na podstavci pamätníka je reliéf ženy kľačiacej nad hrobom. Štyri stĺpy nesú podstavec, na ktorom je postava muža s roztrhnutými železnými okovami na rukách. Medzi stĺpmi je pylón, na ktorom je na všetkých štyroch stranách uvedených 59 mien vojakov, ktorí padli v 1.svetovej vojne. Pri niektorých menách je aj fotografia. Na sokli pamätníka je uvedené: „Dal postaviť Sväz Trh. a podom. obch. odbočka Zliechov z milodarov a zo sbierok pod vedením výboru odbočky roku 1923“. Nachádza sa v strede obce Zliechov juhozápadne od Kostola svätého Vavrinca, diakona na malom námestí.