Pamätná tabuľa obetiam vojen v Lednických Rovniach

Pamätná tabuľa je venovaná padlým občanom obce. Na mramorovej doske je nápis: „Na večnú pamäť hrdinom, ktorí položili život za slobodu nášho národa v prvej a druhej svetovej vojne. Z príležitosti 25.výročia Slovenského národného povstania venuje Miestny národný výbor, Zväz protifašistických bojovníkov“. Bola odhalená pri príležitosti 25.výročia SNP v roku 1969. Dňa 31.8.2019 bola odhalená upravená pamätná tabuľa na večnú pamäť hrdinom, ktorí položili život v 1.svetovej vojne a 2.svetovej vojne a na pamiatku obetiam holokaustu. Na vynovenej tabuli boli doplnené mená obetí. Je tu uvedených 39 padlých vojakov v 1.svetovej vojne a 20 obetí 2.svetovej vojny. Všetci pochádzali z obce. Sú to najmä vojaci, ktorí z obce narukovali a už sa nevrátili. Ďalej medzi obeťami 2.svetovej vojny je uvedených 10 civilistov, ktorí sa hlásili k miestnej židovskej obci, a ktorí sa stali obeťami holokaustu. Pamätná tabuľa je umiestnená na budove kultúrneho zariadenia RONA a.s. v obci Lednické Rovne na ulici Jilemnického.