Kyselka pod Bôrom – Považská Bystrica

Prameň s označením PB15 sa nachádza na okraji lesa (asi 20m nad lúkou) v nadmorskej výške 431m. Oddychový priestor s prístreškom pri prírodnom prameni minerálnej vody bol vybudovaný už koncom 19.storočia. Postupne bol prameň niekoľkokrát obnovený. Dnes je veľmi pekne upravený, prekrytý dreveným zrubom, v okolí sú lavičky a ohnisko, výverisko prameňa je v betónovej šachte. Voda sa využíva na pitie turistami a lesnými robotníkmi. Najchutnejšia je voda z prameňa v lete. Obsahuje bór, celková mineralizácia je 2.690,9 mg/l, obsah CO2 je 2.408,4 mg/l. Lokalita je intenzívne využívaná na rekreáciu, nachádza sa tu ohnisko, lavičky a stôl. Sú z nej prekrásne výhľady na Bytčiansku kotlinu, Považský hrad a okolité pohoria. Nachádza sa v Považskej Bystrici, v katastri mestskej časti Považská Teplá. Od roku 2010 je prameň zaradený medzi pamätihodnosti mesta. Od cintorína v Považskej Teplej smerom na Veľký Manín (890,6m) vedie poľná cesta, ktorá prechádza okolo ohrady s koňmi. Za touto ohradou treba okrajom lesa pokračovať doľava cez lúku do mierneho kopca, kde sa na okraji lesa prameň nachádza.