Kláštor františkánov v Dechticiach (Katarínka)

Národná kultúrna pamiatka Kláštor františkánov vyhlásená v roku 1963. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Kláštor františkánov. Ruina renesančného pútnického františkánskeho kláštora postaveného v roku 1618. Na mieste starej Kaplnky svätej Kataríny dal v roku 1618 gróf Krištof Erdődi vystavať kostol s kláštorom pre františkánov. V čase panovania Jozefa II. kláštor 22.7.1786 zrušili a interiér kostola premiestnili do Jablonice, Dechtíc a Smoleníc. Pri kláštore bol jabloňový sad známy v celom Uhorsku a rybník v údolí. Od roku 1995 sa tu uskutočňuje archeologický výskum a záchranné práce Západoslovenského múzea v Trnave v spolupráci so Združením kresťanských spoločenstiev mládeže. Nachádza sa v obci Dechtice v lokalite Katlovská hora.

Ruina kostola. Ruina renesančného Kostola svätej Kataríny Alexandrijskej postaveného v roku 1618. Na mieste starej Kaplnky svätej Kataríny dal v roku 1618 gróf Krištof Erdődi vystavať kostol s kláštorom pre františkánov. Kostol bol viackrát zničený a opäť postavený. Po zrušení kláštora v roku 1786 interiér premiestnili do Jablonice (oltáre, lavice, plastiku svätej Kataríny z roku 1621), Dechtíc (kamenný kríž so súsoším) a Smoleníc (sochy štyroch františkánov).