Kaplnka svätého Vendelína v Prečíne

Obec bola pôvodne pastiersko-roľníckou. Obyvatelia preto na vtedajšom začiatku obce postavili v roku 1821 kaplnku zasvätenú svätému Vendelínovi. Nachádzala sa v nej aj socha svätca. V 50.rokoch 20.storočia bola socha odcudzená a napriek snahe obyvateľov sa nikdy nenašla. Preto v kaplnke bola dočasne umiestnená sadrová socha Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, ktorá patrila rodine starajúcej sa o kaplnku. Táto socha bola tiež niekoľkokrát poškodená ale aj opravená. V roku 2011 kaplnku zrekonštruovali miestni mládenci. Obnovili strechu, fasádu a vstup bol zabezpečený mrežou. Drevorezbár Roman Dubec vyhotovil drevenú sochu svätého Vendelína, ktorá je umiestnená v kaplnke. Kaplnka sa nachádza pri hlavnej ceste oproti budove starej školy približne 170m severne od pred odbočkou na obec Bodiná.