Kaplnka so zvonicou v Mikušovciach

Kaplnka bola najskôr ako zvonica postavená z kameňa a pálenej tehly v roku 1906. Onedlho dostala svoju súčasnú podobu. Na jej mieste pôvodne stála drevená kaplnka tiež so zvonicou, ktorá však pri požiari vyhorela. Kamenná kaplnka bola obnovená v roku 2015. Jednoduchá stavba s obdĺžnikovým pôdorysom a predstavanou štvorcovou vežou. Na fasáde kaplnky sú dve a na veži sedem oblúkových okien zvýraznených bielym rámovaním. Vo veži sú zo severnej strany osadené vstupné oblúkové dvere. Nad nimi je uvedený rok výstavby kaplnky 1906. Kaplnka je pokrytá škridlou a veža má ihlanovú strechu pokrytú plechovou krytinou zakončenou krížom. V interiéri je osadený jednoduchý oltár, v rohoch sochy Ježiša Krista a Panny Márie. Po stranách sú jednoduché lavice. Nad nimi výjavy z krížovej cesty. Na ľavej stene je umiestnený obraz Ježiša Krista. Kaplnka sa nachádza v severnej časti obce Mikušovce pri hlavnej ceste na pravom brehu Tovarského potoka.