Kaplnka Božieho milosrdenstva v Mikušovciach

Už v roku 1663 v lokalite Na kamení bola pravdepodobne postavená drevená kaplnka a zasadené štyri gaštany. V tom čase vtrhli na stredné Považie Turci a obkľúčili Trenčiansky hrad, vypálili obce od Trenčína po Belušu a Pruské i Tuchyňu. Keď prišli na toto miesto, mysleli si, že ďalej sú už iba lesy a preto odtiahli preč. Vďační obyvatelia obce na znak vďaky Pánu Bohu, že ich uchránil od tureckej pohromy, postavili na tomto mieste malú drevenú kaplnku a zasadili štyri gaštany. Bolo to 2.októbra 1663. Kaplnka bola viackrát rekonštruovaná. V roku 1795 bola znovu postavená a vysvätená. V roku 2002 na jej mieste vybudovali murovanú Kaplnku Božieho milosrdenstva. Nachádza sa južne od obce Mikušovce na ľavej strane hlavnej cesty.