Zičiho kaštieľ v Barci

Národná kultúrna pamiatka Kaštieľ a park vyhlásená v roku 1982. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Kaštieľ. Eklekticistický kaštieľ bol postavený v 17.storočí. Upravovaný bol v rokoch 1849 a 1899-1910. Staviteľom pri secesnej prestavbe v roku 1910 bol Dezider Jakab. Má dvojtraktovú dvojvežovú dispozíciu, obdĺžnikový pôdorys, je dvojpodlažný s podpivničením. Z pôvodnej barokovej stavby ostala len jedna miestnosť s krížovou a niektoré miestnosti s pruskými klenbami. V slávnostnej miestnosti je rovná korýtková klenba. Dvojramenné honosné schodište má kazetový strop. Ide o secesnú stavbu zo začiatku 20.storočia na staršom barokovom základe. Dvojpodlažná budova so stredným rizalitom, ktorého stred je zdôraznený balkónom a kolkovitou balustrádou. Na bočnej fasáde sa opakuje motív stredného rizalitu. Nachádza sa v parku v časti Barca na ulici Abovská 32. Dnes je v objekte škola, učňovka.

Park. Prírodno-krajinársky park s historickou zeleňou z polovice 19.storočia. Upravovaný bol koncom 19.storočia, začiatkom 20.storočia a v 50.rokoch 20.storočia. Má obdĺžnikový pôdorys.