Súsošie svätého Vendelína v Maduniciach

Národná kultúrna pamiatka Súsošie na podstavci vyhlásená v roku 1963. Súsošie svätého Vendelína v štýle ľudového klasicizmu. Stojí za kostolom pri hlavnej ceste v obci na ulici J. Hollého. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Podstavec. Štvorboký kamenný hranolový podstavec z roku 1839. Podstavec bol upravovaný v rokoch 1933 a 2006.

Socha. Socha svätého Vendelína z roku 1839. Upravovaná bola v roku 2006.

Ohradná mreža. V roku 2006 bola opätovne osadená ohradná mreža pochádzajúca z prelomu 19. a 20.storočia.

Kópia sochy I. Súsošie bolo doplnené v roku 2006 kópiou sochy svätého Rocha. Autorom je F. Šmigrovský. Nakoľko originál sochy svätého Rocha sa nezachoval, jej kópiu vyhotovil autor podľa fotografie.

Kópia sochy II. Súsošie bolo doplnené v roku 2006 kópiou sochy svätého Floriána. Autorom je F. Šmigrovský.