Mariánsky stĺp v Leopoldove

Národná kultúrna pamiatka Socha na stĺpe vyhlásená v roku 1963. Stojí na Námestí svätého Ignáca západne od rímsko-katolíckeho kostola. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Podstavec. Barokový hranolový štvorboký podstavec Mariánskeho stĺpa z polovice 18.storočia. Upravovaný bol v rokoch 2013-2015. Má štvorcový pôdorys.

Stĺp. Barokový valcový stĺp z polovice 18.storočia. Upravovaný bol v rokoch 2013-2015. Má kruhový pôdorys.

Kópia stĺpa. Kópia hlavice barokového valcového stĺpa z roku 2013-2015. Má kruhový pôdorys.

Socha. Baroková socha Madony (Panna Mária s dieťaťom) z polovice 18.storočia. Upravovaná bola v rokoch 2013-2015. Nachádza sa v interiéri rímsko-katolíckeho kostola.

Kópia sochy. Kópia barokovej sochy Madony (Panna Mária s dieťaťom) z rokov 2013-2015.

Balustráda. Kamenná baroková balustráda Mariánskeho stĺpa z polovice 18.storočia. Upravovaná bola v rokoch 2013-2015. Má štvorcový pôdorys. Nachádza sa na mestskom úrade.

Kópia balustrády. Kópia barokovej kamennej balustrády z rokov 2013-2015. Má štvorcový pôdorys.