Súsošie Golgoty v Starom Tekove

Národná kultúrna pamiatka Súsošie na podstavci vyhlásená v roku 1963. Golgota (súsošie Malej kalvárie) sa nachádza na ulici Tekovská. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Podstavec s reliéfmi. Barokový podstavec s reliéfmi Veroniky a oplakávanie Krista z 2.polovice 18.storočia. Upravovaný bol v rokoch 1991 a 2013-2016. Nachádza sa pred obecným úradom.

Socha I. Originál barokovej sochy svätej Márie Magdalény z 2.polovice 18.storočia. Upravovaná bola v rokoch 1991 a 2013-2016. Nachádza sa na podstavci pred krížom.

Kópia sochy I. Kópia barokovej sochy Panny Márie z roku 1991. Upravovaná bola v rokoch 2013-2016. Nachádza sa na podstavci vpravo.

Kópia sochy I. Kópia barokovej sochy svätého Jána Evanjelistu z roku 1991. Upravovaná bola v rokoch 2013-2016. Nachádza sa na podstavci vľavo.

Socha II. Originál barokovej sochy Panny Márie z 2.polovice 18.storočia. Upravovaná bola v rokoch 1991 a 2013-2016. Nachádza sa na obecnom úrade.

Socha III. Originál barokovej sochy svätého Jána Evanjelistu z 2.polovice 18.storočia. Upravovaná bola v rokoch 1991 a 2013-2016. Nachádza sa na obecnom úrade.

Kríž s korpusom. Barokový kríž s ukrižovaným Kristom na podstavci z 2.polovice 18.storočia. Upravovaný bol v rokoch 1991 a 2013-2016. Nachádza sa v požiarnej zbrojnici.

Kópia kríža s korpusom. Kópia barokového kríža s ukrižovaným Kristom na podstavci z rokov 2013-2016.