Roľnícky dvor Vlkolínec 9004

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1974. Nachádza sa v obci Vlkolínec 9004 v Pamiatkovej rezervácii ľudového staviteľstva pri bývalej škole. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Ľudový dom. Zrubový ľudový dom bol postavený koncom 19.storočia. Upravovaný bol v roku 1935. Prízemná stavba s trojpriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom.

Hospodárska stavba. Zrubová hospodárska stavba (maštaľ, chliev, dva záčiny, stodola). Prízemná stavba s štvorpriestorovou dispozíciou a pôdorysom v tvare L. Nachádza sa vo dvore domu č. 9004.

Stodola. Rámová stodola (humno). Prízemná stavba s podpivničením, dvojpriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Stavba č. 9062 sa nachádza vo dvore domu č. 9004.