Park pri kaštieli v Borčiciach

Pamiatkový objekt NKP Kaštieľ a park vyhlásený v roku 1963. Prírodno-krajinársky anglický park s rozlohou 2ha z 19.storočia, z obdobia okolo roku 1814. Park rozdeľuje hlavná cesta prechádzajúca obcou na dve časti, na západnú a východnú. V západnej časti sa nachádza dendrologický poklad, najkrajšia lipa v okrese. Okrem nej sa tu nachádzalo viacero stáročných líp či bohatý sortiment drevín, z ktorých časť už podľahla svojmu veku, škodcom či chorobám. Park je zaujímavý aj tým, že v ňom rastie vzácna jedľa nikkoská s olivovozelenými vetvičkami pochádzajúca z Japonska. Ozdobou parku je aj smrek sivý pochádzajúci z Kanady. Pri ceste pred kaštieľom rastú štyri veľké magnólie Soulangenove, ktoré majú výšku viac ako 5m a šírku koruny 6-8m. Kvety majú nádherné, veľké a sú bielej, ružovej alebo červenej farby. V parku rastú aj hraby s obvodom kmeňa 160cm, javory a bresty. V minulosti bol park spojený s ovocným sadom a spestrovali ho kvetinové záhony, lavičky a udržiavané cestičky. Nachádza sa pri kaštieli v juhozápadnej časti obce Borčice.