Pamätník obetiam vojen v Domaniži

Pamätník padlým občanom obce, ktorí sa stali v rokoch 1939-1945 obeťami 2.svetovej vojny. Pamätník bol postavený pri príležitosti 10.výročia SNP v roku 1955. V roku 1944 prišla do obce 2.slovenská partizánska brigáda M. R. Štefánika pod velením majora K. K. Popova. V okolí obce prebehli tuhé boje s nemeckými vojskami. Pamätník je venovaný 12 občanom padlým v SNP alebo počas 2.svetovej vojny. Zahynuli v partizánskych bojoch, v koncentračných táboroch alebo boli zastrelení fašistami. Pamätník bol obnovený v roku 2022. Na pamätník, do priestoru, kde bol v minulosti nápis: „Ľudia mal som vás rád. Bdite. J. Fučík“ bola počas jeho obnovy umiestnená tabuľa s menami 27 občanov obce padlých v 1.svetovej vojne. Nachádza sa v malom parčíku v strede obce medzi vodami na bývalom šianci pod Kostolom svätého Mikuláša, biskupa.