Pamätník obetiam vojen v Podlužanoch

Pamätník obetiam vojen je venovaný 19 obetiam 1.svetovej vojny a 7 obetiam 2.svetovej vojny. Odhalený bol v roku 1969 pri príležitosti 25.výročia Slovenského národného povstania. Na spoločnom kamennom podstavci s nepravidelným pôdorysom a na kamennom sokli sú osadené tri žulové panely. Na ľavom paneli je nápis: „25. SNP“. Na strednom paneli je nápis: „Na večnú pamäť hrdinom padlým v SNP 1944-1945. Nikdy nezradíme vznešené ideály, za ktoré ste padli, a vaša pamiatka bude trvalo žiť medzi nami.“ V strede je uvedených 7 mien občanov obce, ktorí padli počas SNP. Na pravom paneli je nápis: „Na pamäť padlým v prvej svetovej vojne 1914-1918.“ Pod týmto nápisom je uvedených 19 mien občanov obce, ktorí padli počas 1.svetovej vojny. Pamätník sa nachádza takmer v strede obce Podlužany pri Kostole svätého Imricha pri hlavnej ceste.