Mariánsky stĺp v Kľačne

Národná kultúrna pamiatka Súsošie na stĺpe vyhlásená v roku 1963. Neskorobarokový kamenný stĺp z roku 1749 bol postavený na podnet vtedajšieho farára Mathiasa Grammantika. Autorom diela je Dionýz Stanetti. Celý stĺp bol reštaurovaný v rokoch 1909 a 1923. V roku 1937 sa nanovo pozlátil. V roku 2011 bol stĺp po častiach demontovaný a pracuje sa na jeho reštaurácii. Stojí v strede obce pred Kostolom svätého Mikuláša, biskupa. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Stĺp s podstavcom. Trojboký kamenný stĺp. Vysoký je 7m. Okolo stĺpa v 1.tretine 19.storočia, v roku 1832, urobili kovovú ohradu.

Socha I. Socha nepoškvrnenej Panny Márie (Panna Mária-Immaculata) sa nachádza na vrchole piliera. Socha Panny Márie bola opravovaná v roku 1873.

Socha II. Socha svätého Jozefa Pestúna s dieťaťom.

Socha III. Socha svätého Floriána.