Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie v Mednom – Lednické Rovne

Pôvodná drevená kaplnka pozostávala zo zvonice a malej miestnosti s rozmermi 1x1m, kde bola uložená socha Sedembolestnej Panny Márie. O osude kaplnky rozhodla tragická udalosť, keď do nej narazil traktor s vlečkou a natoľko ju poškodil, že sa už nedala opraviť. Preto sa ľudia rozhodli, že si na tom mieste postavia kaplnku novú, ale už nie z dreva, ale murovanú. Nová kaplnka bola vysvätená v roku 1959. Bola väčšia, nachádzala sa v nej socha Sedembolestnej Panny Márie zo starej kaplnky a tiež sochy Božského Srdca Ježišovo a Panny Márie, po rokoch boli na stenách doplnené obrazy krížovej cesty. Oltár zhotovil miestny stolár pán Dubový. V roku 1999 bola kaplnka opravená. Nachádza sa v obci Lednické Rovne, v strede miestnej časti Medné.