Hospodársky dvor vo Vajnoroch

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1985. Stavby zo začiatku 19.storočia. Upravované boli v 20.storočí.  Nachádza sa na ulici Roľnícka 181-185 v Pamiatkovej zóne. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Vinohradnícky dom 1. Murovaný vinohradnícky dom. Prízemná stavba s trojdielnou, trojpriestorovou dispozíciou a pôdorysom v tvare L. Nachádza sa juhovýchodne od kostola.

Vinohradnícky dom 2. Murovaný vinohradnícky dom. Prízemná stavba s dvojdielnou, štvorpriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Nachádza sa juhovýchodne od kostola.

Hospodárska stavba 1. Murovaná prešovňa. Prízemná stavba s jednopriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Nachádza sa vo východnej časti dvora.

Hospodárska stavba 2. Murovaná maštaľ. Prízemná stavba s jednopriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Nachádza sa vo východnej časti dvora.