Divadlo Aréna

Národná kultúrna pamiatka Divadlo s areálom vyhlásená v roku 1984. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Divadlo. Divadlo aréna, letná scéna, je divadlo priezorového typu postavené v historizujúcom slohu. Postavené bolo v roku 1889. Upravované bolo v 90.rokoch 20.storočia. Má obdĺžnikový pôdorys, je jednopodlažné. Solitér stojí na Viedenskej ceste 10 v Sade Janka Kráľa v Petržalke.

Vodárenská veža.

Dom obsluhy. Dom obsluhy, dom strojníka vodárenskej veže, bol postavený okolo roku 1899 v historizujúcom štýle. Upravovaný bol v 40.rokoch 20.storočia. Solitérny dom má obdĺžnikový pôdorys, jednotraktovú dispozíciu, je jednopodlažný. Stojí pri vodárenskej veži v areáli Divadla Aréna na Viedenskej ceste 8 v Sade Janka Kráľa. Za pamiatkový objekt bol vyhlásený v roku 2004.