Chrám svätého Lukáša Evanjelistu v Krivom

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1963. Jednoloďový drevený grécko-katolícky Kostolík svätého Lukáša Evanjelistu postavený v štýle ľudového staviteľstva (lemkovský typ) v roku 1826. Upravovaný bol v 20.storočí (1929) a v rokoch 1968-1970. Jednovežová stavba s obdĺžnikovým pôdorysom s polkruhovým záverom. Zrubová trojpriestorová stavba na kamennej podmurovke obitá doskovaním. Polygonálna svätyňa a štvorcová loď sú spojené jednoduchou strechou do jednotného objektu s pristavanou vežou. V interiéri kostola sa zachovala maľovaná výzdoba na rámovaní stropu v lodi. Vzácny súbor ikon zo 17.storočia, ktoré pochádzajú zo staršieho, pravdepodobne tiež dreveného kostola. Ikonostas s ikonami z 18. a 19.storočia. V interiéri sa nachádza vzácny fragment najstaršieho ikonostasu na Slovensku pochádzajúci zo 16.storočia.