Zotavovne v Remetských Hámroch

Národná kultúrna pamiatka Súbor zotavovní vyhlásená v roku 1986. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Vila I. kaštielik. Romantizujúca stavba kaštielika z 1.tretiny 20.storočia. Má trojtraktovú dispozíciu, pôdorys v tvare L, je dvojpodlažná s podpivničením. Nachádza sa v obci Remetské Hámre 32.

Vila II. Romantizujúca stavba z 1.tretiny 20.storočia. Má trojtraktovú dispozíciu, pôdorys v tvare U, je dvojpodlažná s podpivničením. Nachádza sa v obci Remetské Hámre 29.

Vila III. Romantizujúca stavba z 1.tretiny 20.storočia. Má dvojtraktovú dispozíciu, obdĺžnikový pôdorys, je dvojpodlažná s podpivničením. Nachádza sa v obci Remetské Hámre 40.

Vila IV. Budova lesnej správy. Romantizujúca stavba z 1.tretiny 20.storočia. Má dvojtraktovú dispozíciu, pôdorys v tvare L, je dvojpodlažná s podpivničením. Nachádza sa v obci Remetské Hámre 250.