Spoločenský dom v Považskej Bystrici

Spoločenský dom pôvodne s veľkou kuchyňou, reštauráciou, jedálňou pre zamestnancov, tanečným parketom, divadelnou sálou pre 500 divákov a hotelom s 27 izbami s kúpeľňami bol postavený v rokoch 1935-1937. Plnil úlohu spoločenskej nadstavby bývania v robotníckej kolónii Zbrojovky. V divadelnej sále neskôr zriadili kino Budovateľ s kapacitou 500 miest. To bolo neskôr zrušené a na jeho mieste bola zriadená moderná kaviareň. Dominovala pred ním krásna fontána (na jej mieste je dnes parkovisko) a pamätník padlým v 2.svetovej vojne z roku 1954, ktorý bol zbúraný. V roku 1999 budovu vydražila rodina pána Broja. V roku 2015 prešla budova rozsiahlou rekonštrukciou, čím stratila svoju historickú hodnotu. Dnes je v budove nazvanej Brojo centrum sídlo firmy, pekáreň, predajňa potravín a lekáreň. Nachádza sa v Považskej Bystrici, na ulici Tatranská 1 oproti železničnej stanici. Od roku 2010 je zaradený medzi pamätihodnosti mesta.