Rušňové depo v Liptovskej Tepličke

Národná kultúrna pamiatka Rušňové depo s areálom vyhlásená v roku 1989. Stavby v štýle ľudového staviteľstva z roku 1919. Nachádza sa na severnom okraji intravilánu obce. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Rušňové depo. Rušňové depo čiernovážskej železnice. Hrázdená architektúra. Prízemná stavba s jednopriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Stavba č.623.

Ľudový dom. Drevená prízemná stavba s podpivničením, trojpriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Stavba č.622.

Strážny dom. Drevená prízemná stavba s jednopriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Stavba č.620.

Výpravná budova. Železničná stanica, čakáreň. Drevená prízemná stavba s jednopriestorovou dispozíciou a obdĺžnikovým pôdorysom. Budova č.1.