Reimova vila v Dubnici nad Váhom

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1993. Secesná vila staviteľa, významného architekta a poľnohospodára Gustáva Karola Reima z roku 1903. Je to dvojpodlažná budova s pivnicou, nepravidelným pôdorysom a trojtraktovou dispozíciou. Na čelnej a zadnej fasáde sú dve vežičky. Gustáv Karol Reim (1859-1933) bol židovského pôvodu. Bol autorom architektonického návrhu prvého kina v Dubnici nad Váhom. Dnes je známe ako staré kino (Športklub). Na prelome 19. a 20.storočia postavil niekoľko vil v Trenčianskych Tepliciach, staval železničné stanice na Považí, až po Žilinu. Tiež postavil kúpeľnú budovu v Beluši, v lokalite Belušské Slatiny. Vo vile, ktorú postavil, sídlila určitý čas Sociálna poisťovňa. Predtým slúžila ako zdravotné stredisko. K budove patrila aj veľká ovocná záhrada, nakoľko Gustáv Karol Reim bol vášnivým ovocinárom. Solitérna budova stojí na ulici Partizánska 1 v Dubnici nad Váhom.