Pomník obetiam vojen v Handlovej

Národná kultúrna pamiatka Pomník s reliéfmi vyhlásená v roku 1963. Obe strany pamätníka boli odhalené po zriadení mestského cintorína, pričom z pôvodného umiestnenia na námestí bol preložený v roku 1956. Nachádza sa vo východnej časti cintorína. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Pomník s reliéfom I. Pomník s reliéfmi je venovaný obetiam štrajku v roku 1918. Vytvorený bol v roku 1967. Jeho autormi sú M. Prôčka a Ján Procner.

Pomníks reliéfom II. Pomník padlým v 1.svetovej vojne tvoria figurálne zobrazené výjavy z 1.svetovej vojny na zadnej strane pomníka z roku 1923, zhotovené zo zbierok Handlovčanov v dielni Karola Horna.

Pomník. Pomník na prednej strane z roku 1945 je venovaný pamiatke obetí 2.svetovej vojny. Autormi  sú Martin Prôčka a Ján Procner.