Pivovar s areálom v Levoči

Národná kultúrna pamiatka Meštiansky dom a pivovar vyhlásená v roku 1963. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Meštiansky dom. Klasicistický dom z konca 18.storočia. Upravovaný bol v 20.storočí. Má trojtraktovú dispozíciu, obdĺžnikový pôdorys, je dvojpodlažný s podpivničením. Priechodový nárožný dom sa nachádza na ulici Mäsiarska 17 pri ulici Sirotínska v Mestskej pamiatkovej rezervácii. Dnes je v ňom reštaurácia Paríž.

Pivovar. Neskorobaroková budova pivovaru so skladom z roku 1883. Upravovaná bola v rokoch 1849 a 1883 a v 20.storočí. Má jedno a dvojtraktovú dispozíciu, pôdorys v tvare obráteného L, je trojpodlažná. Prejazdová nárožná budova sa nachádza v areáli meštianskeho domu na ulici Špitálska 297 pri ulici Sirotínska v Mestskej pamiatkovej rezervácii. Dnes je v nej reštaurácia Paríž.

Technologické zariadenie. Technologické zariadenie pivovaru (varná kaďa a varná panva) z roku 1883. Kombinované zariadenie z tehly a kovu. Nachádza sa v pivovare v areáli meštianskeho domu na ulici Špitálska 297 pri ulici Sirotínska v Mestskej pamiatkovej rezervácii.