Meštiansky dom Štósska 14 v Medzeve (Göblov dom)

Národná kultúrna pamiatka Meštiansky dom s areálom vyhlásená v roku 1996. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Meštiansky dom. Klasicistický dom z 1.polovice 19.storočia. Upravovaný bol začiatkom a v 50.rokoch 20.storočia. Má jedno a dvojtraktovú dispozíciu, pôdorys v tvare L, je jednopodlažný s podpivničením. Radový dom sa nachádza v strede obce v južnej časti ulice Štósska 14 v Pamiatkovej zóne.

Hospodárska stavba, dielňa. Klasicistická murovaná stavba z 1.polovice 19.storočia. Upravovaná bola začiatkom a v 50.rokoch 20.storočia. Má dvojpriestorovú dispozíciu, obdĺžnikový pôdorys, je jednopodlažná. Nachádza sa vo dvore domu.

Brána. Novoklasicistická murovaná vstupná brána zo začiatku 20.storočia. Upravovaná bola v 50.rokoch 20.storočia. Nachádza sa vľavo od uličnej fasády.