Letohrádok Babylon v Brodzanoch

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1979. Letohrádok, zvaný Babylon, zo začiatku 20.storočia stojí južným smerom nad obcou (v južnej časti extravilánu) na vrchu Hôrka. Zaujímavá solitérna stavba bola postavená v rokoch 1909-1911 v novogotickom slohu. Dala ju postaviť kňažná Natália Oldenburgová, rodená Gončarovová, dcéra Gustáva von Friesenhof. Bolo to jej obľúbené miesto a často tu trávila svoje oddychové chvíle a noci. V posledných rokoch svojho života sa tu zdržiavala častejšie ako v kaštieli. Letohrádok slúžil ako letné sídlo pre celú rodinu Oldenburgových a ich hostí. V okolí letohrádku a kaplnky bol zvierací cintorín. Má nepravidelný pôdorys, je trojpodlažný. Od konca 2.svetovej vojny letohrádok nikto nevyužíval a preto schátral.