Kostol svätého Michala, archanjela v Súľove-Hradnej

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1963. Farský rímsko-katolícky Kostol svätého Michala, archanjela bol postavený v renesančnom slohu v roku 1616. Upravovaný bol v rokoch 1617, 1770-1771, 1823, 1929, 1948-1949 a 1956-1957. Zbarokizovaný bol v rokoch 1780-1792. Je zaujímavosťou, že dnes katolícky kostol patrí k najstarším protestantským kostolom na Slovensku. V čase protireformácie prešiel do vlastníctva rísko-katolíckej cirkvi. Má obdĺžnikový pôdorys s polygonálnym záverom presbytéria, je to jednoloďová stavba s predstavanou vežou. Oba priestory sú zaklenuté valenou klenbou s lunetami, ktorá dosadá na rímsu zdvojených pilastrov. Predstavaná veža má jedno pole krížovej klenby. Kostol má polkruhovo zakončené okná, veža má štrbinové okienka a v hornej časti združené renesančné okná. Vo veži sú pôvodné renesančné dvere s portálom s rôznymi nápismi, najstarší je z roku 1628. Hlavný oltár svätého Michala a bočný oltár Panny Márie sú barokové a pochádzajú z 18.storočia. Stojí na vyvýšenine v strede obce.