Kaštieľ rodiny Udvarnoky v Hubiciach

Národná kultúrna pamiatka Kaštieľ s areálom vyhlásená v roku 1963. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Kaštieľ I. Veľký kaštieľ. Klasicistický kaštieľ rodiny Udvarnoky bol postavený okolo roku 1830 na staršom, pravdepodobne renesančnom základe. Upravovaný bol v rokoch 1888-1891,1902 a po roku 1945. Má obdĺžnikový pôdorys, dvojtraktovú dispozíciu, je dvojpodlažný s pivnicou. Solitérna budova č.79 stojí v obci v parku.

Kaštieľ II. Malý kaštieľ. Kaštieľ bol postavený v klasicistickom slohu v 1.tretine 19.storočia. Kaštieľ má pôdorys v tvare U, je dvojpodlažný. Budova č.80 stojí v obci v parku.

Park.

Hospodárska stavba. Postavená bola koncom 19.storočia v historizujúcom štýle. Má jednotraktovú dispozíciu, pôdorys v tvare V, je jednopodlažná. Nachádza sa juhozápadne od Malého kaštieľa. Za pamiatkový objekt bola vyhlásená v roku 2015.

Mauzóleum. Mauzóleum rodiny Wiener von Welten.

Vodáreň.

Koniareň. Postavená bola začiatkom 20.storočia v historizujúcom slohu. Má osemuholníkový pôdorys, je jednopodlažná. Solitér stojí západne od Veľkého kaštieľa. Za pamiatkový objekt bola vyhlásená v roku 2015.

Fontána.

Vázy.

Pilier s vázou.

Most. Cestný most.

Bazén. Otvorený bazén s nepravidelným pôdorysom z 19.storočia. Nachádza sa v západnej časti parku. Za pamiatkový objekt bol vyhlásený v roku 2015.

Rybník. Prírodno-krajinársky rybník s nepravidelným pôdorysom z 2.polovice 19.storočia. Nachádza sa v západnej časti parku. Za pamiatkový objekt bol vyhlásený v roku 2015.

Oplotenie s bránou. Klasicistické murované oplotenie s kovovou výplňou z 30.rokov 19.storočia. Nachádza sa na juhovýchodnom okraji parku. Za pamiatkový objekt bolo vyhlásené v roku 2015.