Bytový dom Hviezdoslavovo námestie 16, Panská 29

Národná kultúrna pamiatka Bytové domy vyhlásená v roku 1963. Nachádza sa v Mestskej pamiatkovej rezervácii. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Bytový dom. Klasicistický nájomný bytový dom bol postavený v 1.polovici 19.storočia. Upravovaný bol v 50.-60.rokoch 20.storočia a v 21.storočí. Má pôdorys v tvare U, jedno a trojtraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s pivnicou. Pavlačový radový dom stojí na Hviezdoslavovom námestí 16. Za pamiatkový objekt bol vyhlásený v roku 1985.

Bytový dom. Klasicistický nájomný bytový dom bol postavený pred rokom 1820. Upravovaný bol v 2.polovici 20.storočia. Má pôdorys v tvare U, jedno a trojtraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s pivnicou. Pavlačový radový dom stojí na ulici Panská 29.