Bytový dom Hviezdoslavovo námestie 15, Panská 31

Národná kultúrna pamiatka Bytové domy vyhlásená v roku 1963. Nachádza sa v Mestskej pamiatkovej rezervácii. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Bytový dom II. Klasicistický nájomný bytový dom bol postavený po roku 1780. Upravovaný bol koncom 19.storočia, začiatkom 20.storočia, v rokoch 1968-1969, 1993-1994 a po roku 2005. Má pôdorys v tvare L, trojtraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s podkrovím a pivnicou. Schodiskový radový dom stojí na Hviezdoslavovom námestí 15. Za pamiatkový objekt bol vyhlásený v roku 1985.

Bytový dom I. Neskorobarokový nájomný bytový dom bol postavený na prelome 14. a 15.storočia. Upravovaný bol v 16.-17.storočí, koncom 18.storočia, začiatkom 19.storočia a v 20.storočí. Má pôdorys v tvare L, jedno a trojtraktovú dispozíciu, je trojpodlažný s podkrovím a pivnicou. Pavlačový radový dom stojí v severnej časti parcely na ulici Panská 31.