Židovský cintorín v Hlohovci

Národná kultúrna pamiatka vyhlásená v roku 1991. Tvoria ju viaceré pamiatkové objekty:

Židovský cintorín. Židovský cintorín zo 17.storočia s obdĺžnikovým pôdorysom. Nachádza sa na ulici Nitrianska pri hlavnej ceste v smere na Nitru v južnej časti mesta juhovýchodne od mestského cintorína.

Židovská márnica. Dom smútku, ceremoniálna hala (ciduk hadin) z 18.storočia. Upravovaný bol v rokoch 2017-2018. Baroková prízemná stavba s jednopriestorovou dispozíciou a štvorcovým pôdorysom. Nachádza sa v severnej časti židovského cintorína.

Hrobka. Hrobka rodiny Dukes bola postavená v maurskom slohu okolo roku 1916. Prízemná stavba s jednopriestorovou dispozíciou a štvorcovým pôdorysom. Má Nachádza sa v juhozápadnej časti židovského cintorína.

Ohradný múr. Klasicistický ohradný murovaný múr židovského cintorína z 2.štvrtiny 19.storočia. Nachádza sa na severovýchodnej, severozápadnej a juhozápadnej hranici cintorína.